donderdag 2 februari 2012

Is het nu massagetherapeut of lichaamsfluisteraar?

Sinds kort heb ik een aantal massages gegeven aan enkele mensen die ik ken.
Ik ben de laatste 2 jaar aan het zoeken wat het beste bij mij past, maar ik kon niet zeggen naar wat ik juist op zoek was. Ik heb sinds mijn ontslag in een bedrijf waar ik 15 jaar gewerkt had al meerdere cursussen gevolgd. Maar het was voor mij niet duidelijk welke richting ik uitging en hoe ik met mezelf verder moest.
Mijn eerste cursus was een ééndagscursus handreflexologie. De reden waarom ik die heb gevolgd is omdat ik door het jarenlange werken met een computer, zowel in mijn vrijetijd als voor het werk, chronische pijn heb gekregen in beide handen. Deze pijn was een beweegreden om niet alleen te zoeken naar mogelijke manieren om dit probleem op te lossen, maar ook om te zien wat de reden hiervan zou kunnen zijn.
Tijdens de cursus handreflexologie merkte ik bij mezelf, dat indien iemand mij behandelde, dat ik dit in mijn lichaam gewaar werd. Ook de handreflexologe merkte op dat ik heel goed iemand kon aanvoelen. Dit is me steeds bijgebleven, maar ik wist niet wat ik met zo een opmerking moest aanvangen.
Sindsdien heb ik verschillende cursussen gevolgd op zoek naar zaken die me konden helpen om niet alleen de problemen met mijn handen op te lossen, maar ook om mezelf beter te leren kennen en te ontdekken wat de reden was waarom ik het leven niet altijd zag zitten. Deze negatieve gedachten konden me niet verderhelpen, dus ben ik hulp gaan zoeken bij een psycholoog. Ik heb 1 jaar ongeveer maandelijks op visite geweest, maar ik had niet het gevoel dat dit me er volledig bovenop kon helpen.
Buiten de psychologische problemen ben ik ook verder op zoek gegaan naar cursussen die mijn pijn (of last) konden verlichten. Ik ben bij Ariadne van de CM terecht gekomen. Hier heb ik me ingeschreven in een cursus Qi-gong. Ik begon meer en meer de energetische effect van qi-gong te ervaren, maar het was blijkbaar niet voldoende want na de cursus heb ik het niet meer beoefend.
Daarna heb ik me ingeschreven voor een curus Eutonie voor beginners. Hierbij leerde ik te luisteren naar mijn eigen lichaam. Ik voelde dat deze cursus me iets bijbracht, maar blijkbaar zijn vijf weken van 3 uur en een half per week toch niet voldoende. Ik heb me direct na het aflopen van deze cursus me ingeschreven in de cursus Eutonie voor gevorderden.
....(zie vervolg blog)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten